Deelnemers ervaringen

Als ik terug denk aan de Student Alpha, dan komen er leuke herinneringen in mij naar boven. We hebben samen elke week als groep lekker gegeten en dat was gezellig. We zijn ook een weekend weg geweest en zo hebben we elkaar beter leren kennen. Voor mij bestond de Student Alpha naast samen zijn ook uit diepgang.

In maart 2016 heb ik deelgenomen aan de Student Alpha cursus in Deventer. Via drie vrienden werd ik op de cursus gewezen. Ik had niet veel tijd, maar op dinsdagavond had ik de ruimte. Zelf ben ik niet gelovig, maar ik voel(de) mij erg aangetrokken tot Jezus. Ik wist dat de cursus zou gaan over het geloof en ik wilde meer weten over Jezus, niet zozeer over wie Jezus was maar meer over wie Jezus is. Daarom heb ik deelgenomen aan de cursus.

We hebben in acht weken tijd elkaar als groep leren kennen en hebben verschillende thema’s behandeld over het christelijke geloof. We hebben het onder andere gehad over de basis van het geloof, de drie-eenheid en Jezus. Eerst kwam er een spreker een thema behandelen en toen gingen we in groepen van zes/zeven personen uiteen met een kringleider. In die groepen hebben we vooral gekeken hoe wij persoonlijk stonden in het thema dat de spreker behandelde. Je kunt tijdens deze cursus persoonlijke verhalen delen en ik heb dat ook gedaan. Ik vond het mooi om elkaar zo te leren kennen. Zo heb ik in deze weken gemerkt dat de deelnemers en kringleiders echt liefdevol in het leven staan. Dat kon ik toen voelen en dat maakt mij nu nog steeds blij.

Na acht weken hebben we afscheid genomen met een barbecue aan de IJssel. Dat was zeker ook een hoogtepunt. Dankzij deze cursus ben ik te weten gekomen dat er in de Bijbel meer staat dan Jezus. Daar ben ik toen echt door verrast. Natuurlijk blijft Jezus wel een voorbeeld. Als je het christelijke geloof wil leren kennen, wilt delen of open staat voor levensverhalen van anderen, dan is deze cursus een aanrader.

Martin-Jan deelnemer studentalpha voorjaar 2016

Advertenties